Buttons

House Of Vintage Memories Buttons

Laat je niks op de mouw spelden…

Buttons wie kent ze niet die ronde blikken schijfjes in allerlei soorten en maten met een afbeelding c.q tekst op de voorzijde en een geïntegreerde speld op de achterzijde die je op je kleding of tas kon spelden om uiting te geven aan jouw politieke mening, seksuele voorkeur, levensmotto, overtuiging of gewoon om iedereen te laten zien wat jouw favo popgroep of kledingmerk was.

Met name in de jaren 60, 70 tot halverwege de jaren 80 waren buttons razend populair, en zijn ook nu nog een gewild item voor de verzamelaars. Met name eind jaren zeventig werd het mogelijk om apparaten te huren waarmee je thuis je eigen buttons kon maken, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt, waardoor de buttonrage nog verder toenam.

Maar waar komt het woord button (engels voor knoop) eigenlijk vandaan?
Want de button waar we het hier over hebben lijkt in de verste verte niet eens op een knoop.
Volgens de overlevering waren het de aanhangers van George Washington die de allereerste butttons droegen, tijdens zijn beëdiging tot President van de VS in 1789.
Deze buttons waren knopen in allerlei soorten en maten met daarop de tekst “Long live the President”, sommige waren ware kunstwerkjes.
Het waren dan ook deze knopen waar de huidige button naar alle waarschijnlijkheid zijn naam aan te danken heeft…

.

Nieuwste bericht

Volg mij

    

Blijf op de hoogte

House Of Vintage Memories Typewrityer
House Of Vintage Memories Vinyl
House Of Vintage Memories Bottles
House Of Vintage Memories Buttons
House Of Vintage Memories Keys
House of vintage memories globe