Countdown: 5…4…3…2…1…

Thunderbirds HOVM

Thunderbirds are go!

Wie kent ze niet, de gebroeders Tracy die onder bezielende leiding van vader Jeff als International Rescue belangeloos te hulp schieten bij sabotage, rampen, en ander onheil.
Voormalig astronaut en miljonair Jeff Tracy heeft zijn 5 zonen vernoemd naar de astronauten van de Mercury Seven. Zeven testpiloten uit het Amerikaanse leger die in 1959 werden uitgekozen om de rol van astronaut op zich te nemen in Amerika’s eerste ruimtevaart programma in de ruimtevaart wedloop met de Sovjet Unie.
Scott (Scott Carpenter), Virgil (Virgil Grissom), Alan (Alan Shepard), Gordon (Gordon Cooper) en John (John Glenn).
De broers zijn sinds 1965 een begrip geworden en hebben in de loop der jaren als The Thunderbirds een heuse cultstatus verworven.

In eerste instantie was het de bedoeling om een actieserie te maken met echte acteurs.
Geen van de TV stations gaf echter groen licht, de vele technische hoogstandjes zouden te veel pegels gaan kosten.
Gerry Anderson was echter niet voor één gat te vangen. Hij had al een aardige staat van dienst als het ging om het maken van TV series met marionetten. Eerder had hij samen met zijn vrouw Sylvia al de series Four Feather Falls, Super Car, Fireball XL5 en Stingray op zijn conto geschreven. Een voor een series die geschoten waren met marionetten.

Thunderbirds was echter next level. Er werd gebruik gemaakt van een nieuwe techniek genaamd “Supermarionation”. Dit zorgde ervoor dat de handelingen van de poppen er veel realistischer uitzagen. Minder houterig, met bewegende ogen en een mond die mee bewoog met de gesproken tekst. Dat dit alles het juiste resultaat opleverde bleek wel uit het feit dat een van m’n zussen een crush had voor een van de Tracy broers 🙂

De kosten logen er echter niet om, Thunderbirds was met zijn budget één van de duurste series uit de Sixties. Elke scene koste namelijk veel tijd om te schieten vanwege de gedetailleerde achtergronden, schaalmodellen, close ups en special effects.
De crew had soms dagen nodig om slechts een paar minuten materiaal te kunnen filmen.
In totaal werden er 32 afleveringen en 2 films gemaakt.
Wereldwijd zijn de afleveringen herhaaldelijk uitgezonden, met een heuse revival in de Nineties.
In 2004 werd een live action film opgenomen. Er werden zelfs in 2015 nog drie nieuwe afleveringen toegevoegd aan de reeds bestaande serie van 32…

Nieuwste bericht

Volg mij

    

Blijf op de hoogte

House Of Vintage Memories Typewrityer
House Of Vintage Memories Vinyl
House Of Vintage Memories Bottles
House Of Vintage Memories Buttons
House Of Vintage Memories Keys
House of vintage memories globe