1997, Welke films waren hot en welke not

Wat waren de toppers en wat waren de floppers?

Titanic

Verslag van een vette scheepsramp verpakt in een romantisch pakketje met de opbloeiende romance tussen Rose en Jack tijdens de overtocht op de Titanic.
Unsinkable? My ass. I’m the king of the world? Kan, maar dan was het wel van korte duur.
Zo blijkt maar weer dat ook al in 1912 een ijsberg echt wel wat harder was dan een scheepsromp.
Het verhaal was in elk geval goed voor elf Oscars, en de kassa’s bleven maar rinkelen.
Regie: James Cameron. Cast: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates.


Tomorrow never dies

Alweer het achtiende avontuur van James Bond met Pierce Brosnan in zijn tweede film als de gentleman spy met gort droge humor. Al word de rol hier al wat harder neer gezet.
Mediamagnaat Elliot Carver sjoemelt met satellieten om een wereldoorlog te ontketenen zodat hij daarvan een spannend verslag kan doen in zijn eigenste krantje.
Het is aan James en zijn Chinese colllega de taak om dit te verhinderen.
Regie: Roger Spottiswoode. Cast: Pierce Brosnan, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Teri Hatcher.


The full monty


Als de werkloze Gaz op een dag hele hordes soppende vrouwen naar een optreden van de Chippendales ziet gaan krijgt hij een lumineus idee.
Hij ronselt zes andere werkloze metaalarbeiders in zijn inner circle.
Gezamenlijk ontwikkelen ze een choreo en gaan daarbij net efkes iets verder dan de Chippendales. Kijktip: De hilarische scene op muziek van Donna Summer (Hot stuff).
Regie: Peter Cattaneo. Cast: Robert Carlyle, Mark Addy, William Snape, Tom Wilkinson, Paul Barber.

Face/Off

Deze wervelende actiefilm verhaalt over het kat en muis spel tussen agent Sean Archer en terrorist Castor Troy. Door een plottwist komen ze in elkaars schoenen te staan doordat ze beiden van gezicht gewisseld zijn met alle gevolgen van dien…
Regie: John Woo. Cast: John Travolta, Nicolas Cage, Joan Allen.

All Stars

Film over de voetballende gasten van Swift Boys die al van jongs af aan met elkaar in een team spelen, behalve Peter want die kwam er later bij 🙂
De film was een groot succes en kreeg daarna een eigen serie bij de VARA waarin ook een groot aantal acteurs uit de film een rol speelden.
De film behandeld onderwerpen als homosexualiteit, macho gedrag, overspel, onbeantwoorde liefde en ziekte, maar is ondanks deze beladen onderwerpen een dijk van een komedie.
Het titelnummer Toen ik je zag werd een grote hit.
Regie: Jean van der Velde. Cast: Danny de Munck, Thomas Acda, Peter Paul Muller, Isa Hoes, Kasper van Kooten, Antoniekamerling, Daphne Deckers, Daniël Boissevain, Raymi Sambo, Ellen ten Damme, Hans Dagelet, Frits Lambrechts.

Austin Powers: International Man of Mystery

Volgens eigen zeggen is zijn volledige naam Augustin “Danger” Powers (Danger is my middle name). Net als zijn vader Nigel Powers (Michael Caine) een geheim agent voor de Britse geheime dienst. Zoals elke geheim agent komt hij in zijn opdrachten een reeks sexy vrouwen met veelzeggende namen tegen. Alotta Fagina, Felicity Shagwell, Fook Mi, Foo Yu, Foxxy Cleopatra en Ivana Humpalot.
Zijn eeuwige vijand is Dr. Evil. Beiden laten zich in 1967 invriezen, en nemen het na ontdooien weer tegen elkaar op in 1997. Al hebben beiden dan wat moeite met de nieuwe tijdgeest. Hilarische film met veel verwijzingen naar de Swinging Sixties en d’oude James Bond films. Was het begin van een zeer succesvolle trilogie.
Regie: Jay Roach. Cast: Mike Myers, Elizabeth Hurley, Michael York, Mindy Sterling, Will Ferrell, Robert Wagner, Seth Green, Mimi Rogers, Charles Napier, Burt Bacharach.


Mousehunt

Zeer grappige film van DreamWorks over de twee broers Ernie en Lars Smuntz die een oude touwfabriek en een vervallen landhuis erven van hun zojuist overleden vader,
Het landhuis blijkt echter bewoond door een wel zeer intelligente muis die hun op allerlei manieren dwars zit…
Regie: Gore Verbinski. Cast: Nathan Lane, Lee Evans, Cristopher Walken, William Hickey.


La Vita e bella

Tragi Komische film over een Joods gezin dat tijdens de tweede wereld oorlog word gedeporteerd naar een concentratiekamp. De vader verbloemt het hele gebeuren door zijn 5 jarige zoontje voor te houden dat ze meedoen aan een grote wedstrijd waarin een tank te winnen is.
De medegevangenen zijn zgn spelers in het spel en de kampbewaarders gemeen omdat ze de tank voor zich zelf willen houden…
Regie: Roberto Benigni. Cast: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini.


Donnie Brasco

Gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van FBI agent Joe Pistone die als Donnie Brasco infiltreerde in de maffia familie Bonanno. Een van de vijf machtige maffia families in New York.
Regie: Mike Newell. Cast:Johnny Depp, Al Pacino, Mchael Madsen, Bruno Kirby, James Russo, Anne Heche.


Good Will hunting

Wat als de conciërge van een zeer prestigieuze school beter in de hogere Wiskunde blijkt te zijn dan iedereen op die school, ja zelfs in ’t ganse land. Originele film waarvoor het verhaal werd geschreven door Ben Affleck en Matt Damon.
Regie: Gus van Sant. Cast: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck, Minnie Driver.

Nieuwste bericht

Volg mij

    

Blijf op de hoogte

House Of Vintage Memories Typewrityer
House Of Vintage Memories Vinyl
House Of Vintage Memories Bottles
House Of Vintage Memories Buttons
House Of Vintage Memories Keys
House of vintage memories globe